Yoga Workshop

3 Oktober - 10 Oktober 2020 med Alexander Lundström

 

Är du Yogainstruktör eller intresserad av att bli det?  Vill du vidareutveckla din undervisning, personliga praktik och träning samt fördjupa din kunskap om Yoga? Då är du välkommen till vår Yoga workshop där du får gedigen, intensiv och stärkande träning på vår fantastiska kursgård i Skouloufia. Du kan läsa mer om vår kursgård här.

Under  veckan kommer du att utveckla dig själv både som instruktör och som utövare och du får djupare insikt och förståelse för dig själv och för dina elever. Detta ger dig ett bredare omfång i din undervisning samt kunskap hur du på ett enkelt sätt kan dela med dig av de gåvor som Yoga erbjuder.

Ledare är Alexander Lundström, en erfaren Yoga-instruktör som har undervisat under mer än 30 år och är en 500 AYTT (Advanced Yoga Teacher Training Certificate) Här kan du läsa mer om Alexander Lundström

Vi kommer att träna på följande:

 • Asana träning och varje persons speciella och enskilda behov i varje ställning.
 • Hur du blir bekväm och hur du använder andningsteknik (Pranayama) för att gå djupare i meningen och anledningen med Asana praktiken.
 • Hur djupt du bör låta en elev gå in i Asana praktiken (skillnaden mellan flexibla och oflexibla elever) och hur du kan förebygga eventuell risk för skador.
 • Bygga upp ditt självförtroende som instruktör och hantera din egen eventuella rädsla, osäkerhet och tvivel du har gällande din undervisning.
 • Pranayama i ditt dagliga liv och hur du kan använda Pranayama som ett skydd mot stress och i högpresterande situationer.
 • Meditation som ett redskap för avslappning och ökad förståelse av det inre jaget och hur du kan förstärka ditt självförtroende genom att träna på att balansera känslor och tankar.
 • När, varför och hur bör du korrigera en elev? Hur du förstår att en elev har speciella behov eller hur hans/hennes ställning kan förbättras på bästa lämpliga sätt utan att störa elevens personliga utveckling.
 • Hur du kan skapa en lugn och harmonisk miljö för att hjälpa elever att gå djupare i sin praktik genom att bli trygga och bekväma med dig och sig själv.
 • Inblick i hur Yoga har utvecklats genom tusentals år av tid.
 • De olika formerna av Yoga som har skapats i modern tid och hur vi kan dela med oss av denna underbara vetenskap till andra på ett sätt som är enkelt att förstå.
 • Varför Yoga ibland blir ansett som religiöst och varför det inte är det, utan en tillgång av universell kärlek oberoende av tro, ras eller livsstil.
 • Hur Yoga kan användas i samband med terapi och rehabilitering.

Så här kan ett Yoga pass se ut:

Praktiken börjar med Viyayama serien som består av stående ställningar som förbereder, anpassar, samordnar och stärker ramen för kroppen [ben, senor, ligament och muskler]. Denna serie rekommenderas för alla nivåer av yogautövare.
Därefter följer Harmoni och Kaula - Balansserien: Harmoniserien börjar med böjningar framåt med Asanas (Konasana, Bhumikasana, Janushirshasana, mfl.) och fokuserar mest på mitten av kroppen. Den består av öppning av höfter, skinkor, nedre delen av ryggen och sträcker de långa benmusklerna som gynnar förbindelsen mellan den nedre och övre delen av kroppen. Öppningen ger ökad cirkulation av Prana- Chi, liksom ökad vätskecirkulation (blod, lymf och magvätska). Den viktigaste aspekten av denna serie är dess fokus på de subtila aspekterna av energisystemet som finns i bäckenregionen och bäckenmembranen.

Framåtböjningsserien kombineras med Kaula - Harmoniserien. Under de sista Shavasana befinner sig utövaren i ett djupt tillstånd av harmoni. Det har en avkopplande och uppfriskande serie Asanas (ställningar), som bygger på vetenskapen om prana (livsenergin) och optimerar alla aspekter av dig själv. Integrerad Pranayama eller andningsmetoder ger en god hälsa och ett starkt underhållningssystem. Det avslutas med en guidad Shavasana meditation som integrerar din kropp och din själ och ger dig möjligheten att uppleva det lyckliga tillståndet av ditt sanna jag.

 

Musik: 4Gopinath, a prayer of Srila Bhaktivinoda Thakura

Dagsprogram Yoga  workshop: 
07.30-08.00  En lätt frukost.
08.00-09.00  Ayurvedisk morgonmassage for att väcka kroppens enegikanaler (Nadis).
09.00-10.30  Asana Praktik.
10.30-11.30  Pranayama och Bandhas.

12.00-13.00  Lunch
13.00-14.00  Anatomi, pedagogik och psykologi.
17.00-19.00  Vinyasa Tridosha Serien
20.00  Middag
21.00 Satsang - Tema Afton med föreläsning om Yoga
Vi avslutar veckan på fredag kväll med ett lite festligare arrangemang.

Onsdagen den 30/10  blir det heldagsutflykt. Vi startar dagen med ett besök på Arkadiklostret som har en spännande historia.  Därefter åker vi till Margarites, Kretas största keramikby där vi får en visning av keramikern Giorgos som jobbar med lera från området. Vi åker vidare för lunch på en mysig bytaverna,  efter lunch blir det bad i havet som sedan avslutas med en tur till Rethymnon stad. I Rethymnon hittar du shopping, vackra promenadstråk i gamla stan och gemytliga kaféer. Vid 19 tiden  återvänder vi  till kursgården där Zabia har middagen färdig till oss

 

Detta ingår:
Transport till och från flygplatsen, boende i dubbelrum, enkelrum kan fås mot tillägg och i mån av plats, alla måltider inklusive dryck, en heldagsutflykt . Flygresan ingår ej.
Det kommer också finnas möjlighet till privata  coachande samtal och massage (ingår ej i priset)
Alla måltider är tillagade med lokala produkter varav det mesta kommer från egna odlingar. Måltiderna är vegetariska.
Båda husen har en egen pool där man kan njuta av bad, lugnet och de vackra omgivningarna.

Det finns endast 10 platser så anmäl ditt intresse så fort som möjligt

Pris 12.000 kr inkl. moms

Anmäl ditt intresse till info@kretatema.se.

.